Eikentafels

Mogelijkheden voor afwerking van eikenhout

Wij hebben de meest veelzijdige afwerkingsopties

Eikentafels

Blanke Lak

Blanke lak is een standaard zijdeglans lak. Deze wordt drie keer aangebracht. Als het meubelstuk gelakt is geeft dit een licht glanzende laag. Het lakken sluit het hout af. Dit zorgt ervoor dat als er nadien iets op gemorst wordt, het gemakkelijk met een vochtige doek verwijderd kan worden.

blanke-lak
Hard-wax olie
Eikentafels

Hardwax-olie

Hardwax-olie is een 2-componenten oliesoort die een moleculaire verbinding aangaat met de houtvezels. Hierdoor ontstaat een zeer duurzame bescherming bestand tegen water. Het natuurlijke uiterlijk van het hout wordt hierdoor bewaard. Er zijn veertig standaardkleuren. Zie bovenaan het extra tabblad met de kleurenkaart. De standaardkleuren zijn temperatuurbestendig tot 100 graden Celsius. Voor een goede kleurkeuze is het raadzaam om een bezoek te brengen aan de 600 m2 grote showroom in Schijndel. Daar staan meubels in allerlei kleurtinten en ook onze vakspecialisten klaar om u, indien gewenst, te voorzien van een goed advies over alle mogelijkheden. Alles over Hardwax-olie op een rij: Kleurt én beschermt in 1 laag – Er is keuze uit veertig standaardkleuren – Deze olie respecteert de typische ‘look and feel’ van het hout – Het is milieuvriendelijk: 0% VOC – Bevat geen water – Is gemakkelijk in onderhoud – Duurzame bescherming – Zeer goede slijtvastheid – Het is water- en hittebestendig.

Eikentafels

Traelyx

Traelyx is een 2-componenten lak die ontzettend hard wordt en het meubelstuk dus ontzettend goed beschermt. Traelyx is een bijzonder ultra mat en kleurloos materiaal waarbij het lijkt of uw meubelstuk onafgewerkt is. Dat is in deze echter beslist niet het geval. Ook na een Traelyx behandeling heeft uw meubelstuk nog een authentieke houtlook.

Eikentafels

Authentic / Smoke/
Fumed met Traelyx

Bij Eikentafels.nl zijn de mogelijkheden voor een kleur naar keuze en aansluitend gewenste uitstraling eindeloos. Zo kan er bijvoorbeeld door het werken met een voorbehandeling en daarna met traelyx gekozen worden voor een oudere uitstraling. Op onze kleurenkaart kunt u de verschillende keuzes bekijken alles met een ( …. + Traelyx ) geeft deze extra bescherming en top slijtlaag.

Eikentafels

RAL-code

Bij ons is het ook mogelijk om een RAL kleur uit te zoeken let wel op dat RAL kleuren per merk kunnen verschillen. De RAL kleuren worden zijdeglans dekkend met de hand aangebracht zodat de houtnerf nog zichtbaar blijft. Op de site www.ralkleur.nl kunt u de kleuren bekijken.

Old Look
Eikentafels

Old look

Een Old look afwerking wil zeggen dat het eiken wordt geborsteld met een staalborstel waardoor het zachte hout door de staalborstels wordt verwijderd, hierdoor komt de houtstructuur meer naar voren. Als je voor een olie afwerking kiest wordt de houtnerf hierdoor extra geaccentueerd bij Traelyx is dit minder omdat daar geen kleur in zit. Wel de combinatie van ( … + Traelyx).

Eikentafels

Staal

De stalen frames kunnen gecoat worden in verschillende kleuren. Standaard blanke coating een industriële look alles wat er aan het staal mankeert blijft zichtbaar. Mat zwart of nog matter matzwart structuur wordt veel gekozen. Ral 9010 of ander ral-code kunnen in overleg ook worden toegepaste.

Kleurfoto Zwart
Eikentafels

Zwart

Een kleur die op het moment erg geliefd is voor meubels is de kleur zwart. Wij snappen wel waarom! Zwarte meubels zijn stoer, tijdloos maar geven tegelijkertijd ook een warme en chique uitstraling.Wij werken met Precolor easy zwart en daarna een slijtlaag. De slijtlaag kan met een hardwax olie, charcoal of een lak. In combinatie met old look geeft dit een nog mooiere uitstraling.

Eikentafels

Geen afwerking

Bent u handig, of hebben wij ondanks de ruime keuze aan kleuren niet de juiste match voor u? Dan kunt u kiezen om de meubels zonder afwerking te bestellen. Wij bereiden de meubels dan zo voor, dat u gelijk aan de slag kunt.

Geen-afwerking
Maatwerk

Stel zelf je meubels samen

Naast een breed scala aan eiken meubelen in de webshop. Maken wij uw product op maat. Denk hierbij aan eiken kasten, salontafels, dressoir s, tv-meubelen, stoelen, badkamer meubelen. Noem maar op en wij kunnen het voor u maken.

Je kunt dus tafels ook combineren met stoelen en deze helemaal zelf samenstellen (kleur-Coating poten-leer/stof-wel of geen armleuningen).