Mogelijkheden voor afwerking van eikenhout

Blanke lak

Blanke lak is een standaard zijdeglans lak. Deze wordt drie keer aangebracht. Als het meubelstuk gelakt is geeft dit een licht glanzende laag. Het lakken sluit het hout af. Dit zorgt ervoor dat als er nadien iets op gemorst wordt, het gemakkelijk met een vochtige doek verwijderd kan worden.

Hardwax-olie

Hardwax-olie is een 2-componenten oliesoort die een moleculaire verbinding aangaat met de houtvezels. Hierdoor ontstaat een zeer duurzame bescherming bestand tegen water. Het natuurlijke uiterlijk van het hout wordt hierdoor bewaard. Er zijn veertig standaardkleuren. Zie bovenaan het extra tabblad met de kleurenkaart. De standaardkleuren zijn temperatuurbestendig tot 100 graden Celsius. Voor een goede kleurkeuze is het raadzaam om een bezoek te brengen aan de 600 m2 grote showroom in Schijndel. Daar staan meubels in allerlei kleurtinten en ook onze vakspecialisten klaar om u, indien gewenst, te voorzien van een goed advies over alle mogelijkheden. Alles over Hardwax-olie op een rij: Kleurt én beschermt in 1 laag – Er is keuze uit veertig standaardkleuren – Deze olie respecteert de typische ‘look and feel’ van het hout – Het is milieuvriendelijk: 0% VOC – Bevat geen water – Is gemakkelijk in onderhoud – Duurzame bescherming  – Zeer goede slijtvastheid – Het is water- en hittebestendig.

Traelyx

Traelyx is een 2-componenten lak die ontzettend hard wordt en het meubelstuk dus ontzettend goed beschermt. Traelyx is een bijzonder ultra mat en kleurloos materiaal waarbij het lijkt of uw meubelstuk onafgewerkt is. Dat is in deze echter beslist niet het geval. Ook na een Traelyx behandeling heeft uw meubelstuk nog een authentieke houtlook.

Authentic/Smoke/Fumed  met Traelyx

Bij Eikentafels.nl zijn de mogelijkheden voor een kleur naar keuze en aansluitend gewenste uitstraling eindeloos. Zo kan er bijvoorbeeld door het werken met een voorbehandeling en daarna met traelyx gekozen worden voor een oudere uitstraling. Op onze kleurenkaart kunt u de verschillende keuzes bekijken alles met een ( …. + Traelyx ) geeft deze extra bescherming en top slijtlaag.

RAL-code

Bij ons is het ook mogelijk om een RAL kleur uit te zoeken let wel op dat RAL kleuren per merk kunnen verschillen. De RAL kleuren worden zijdeglans dekkend met de hand aangebracht zodat de houtnerf nog zichtbaar blijft. Op de site www.ralkleur.nl kunt u de kleuren bekijken.

Old look

Een Old look afwerking wil zeggen dat het eiken wordt geborsteld met een staalborstel waardoor het zachte hout door de staalborstels wordt verwijderd, hierdoor komt de houtstructuur meer naar voren. Als je voor een olie afwerking kiest wordt de houtnerf hierdoor extra geaccentueerd bij Traelyx is dit minder omdat daar geen kleur in zit. Wel de combinatie van ( … + Traelyx).

Staal

De stalen frames kunnen gecoat worden in verschillende kleuren. Standaard blanke coating een industriële look alles wat er aan het staal mankeert blijft zichtbaar. Mat zwart of nog matter matzwart structuur wordt veel gekozen. Ral 9010 of ander ral-code kunnen in overleg ook worden toegepaste.